cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right bubble bubble2 menu2 link cross3 share2 mail2 google google2 google3 google-plus google-drive facebook facebook2 instagram whatsapp spotify twitter rss rss2 youtube vimeo vimeo2 flickr flickr2 dropbox wordpress tumblr tumblr2 tux appleinc finder android windows windows8 skype reddit linkedin linkedin2 pinterest pinterest2
SPIN OF HOPE – KÄNDISSTAFETTEN

BARNCANCERFONDEN

Event

UPPDRAG OCH UTMANING

För att skapa intresse och uppmärksamhet kring Nordens största spinningevent Spin of Hope ville Barncancerfonden arrangera ett PR-event i form av en kändisstafett. Syftet var att driva insamling samt öka kännedom om Barncancerfonden och Spin of Hope.

Största utmaningen var att hitta en passande offentlig plats för stafetten som kunde locka folk samtligt som vi var tvungna att respektera restriktionerna kring folksamlingar på grund av pandemin.

Vill ni komma i kontakt med oss?

Fyll i fälten nedan så hör vi av oss !

IDÉ

Idén var att två lag tävlar på varsin spinningcykel om vilket lag som kan cykla längst distans under en dag. Lagen bestod av ett kändislag som utmanade ett ”mästarnas mästare” lag med idrottsprofiler och sportlegendarer.

GENOMFÖRANDE

Vi valde att arrangera stafetten på Norrmalmstorg där utmaningarna skedde. Under dagen kunde privatpersoner och företag swisha in bidrag i en interaktiv insamling och på så sätt ge fördelar eller nackdelar till någon av lagen. Alla pengar som samlades in gick till den livsviktiga barncancerforskningen och gav stöd till drabbade barn och deras familjer.

RESULTAT

Kändisstafetten för Barncancerfonden blev en framgång. Den lockade över 10 000 åskådare och samlade in över 1 miljon kronor till barncancerforskningen. Stafetten blev en engagerande och motiverande upplevelse för både åskådare och deltagare. Åskådarna bidrog till insamlingen genom att swisha. Det blev ett lyckat PR-event för Barncancerfonden, skapade ökad kännedom om kunden och Spin of Hope, och gav ett fint bidrag till kampen mot barncancer.