På Sankt Eriksgatan 82 hittar vi dörrarna till den nyöppnade biografen Capitol. Biografen invigdes 1926 och hade dess glory days fram till 1985. Därefter bommade biografen ner, för att nu återuppstå 2018. Våra nyfikna projektledare Zandra och Atina har alltid koll på Stockholms nya ”it-girls” inom upplevelser, och tog sig dit för att se om Capitol är en sådan!

Upplevelser: Zandra & Atina recenserar

Capitol är en vuxen och stilsäker biograf. Vi möts av en enorm illustration av Greta Garbo i en bistro som andas 20-tal. Trendig miljö och trendig crowd. Varma gröna färgpaletter och bibliotekskänsla. Tänk ett Harry Potter bibliotek, för vuxna! 

Capitol är den snyggare biografen, helt klart. Vi klev in, köpte oss varsin popcornpåse och ett glas vin. Ja, det finns vin. Det finns (utöver det lyxiga utbudet av vuxengodis) popcorn förpackade i små bruna påsar, charkbrickor och till och med ostron! In i minsta detalj andas det lyx. Passar en vuxen och medveten publik. En publik som inte sörplar med sugrör!

 Så, varför se en biorulle på Capitol?

 En skulle kunna tro att vi studsade tillbaka till tjugotalet med tanke på lokalens utformning, doften och all vintage. Ja, tänkt vad en atmosfär kan göra. Jakob Abrahamsson på Non Stop Entertainment och hans team har verkligen tänkt på varenda lite vrå i biografen. Det är en varm och hemtrevlig miljö som skapar en avstressande miljö, och utan lång bioreklam. Capitol visar just nu flera kritikerrosade filmer, nya som gamla, men ärligt så skulle nästan vilken dålig filmrulle som helst bli en bioupplevelse på Capitol. Det var mycket mer än bara bio.

Vi jobbar själva med upplevelser och vi tror att många ger upp om deras drömmar för fort. Atina pratade om att det var som när hon tänkte ge upp om sitt skrivande då det inte kom ut några vackra adjektiv från fingrarna. Men man måste öva, och inte ge upp. För det är så enkelt att ge upp! Därför är våra trendspotting destinationer viktiga. Det är människor som säljer drömmar och upplevelser dom tror på och gav inte upp. Här var drömmen en biograf med en extra twist, något utanför och annorlunda från det konventionella.  För att vi som besökare ska få den där 2 timmar långa bioupplevelsen, men också vilja konservera och bevara den.

Vi njöt i våra sammetsfåtöljer, såg en ny biorulle, grät ikapp. Biografen Capitol kommer utöver nya filmer, också visa ”en klassiker”, en ”genre film” samt en ”musikal” varje vecka. För den mogna filmälskande publiken, och för er upplevelsejunkies, gå dit! 

Läs mer på www.capitolbio.se