Att ett miljöombyte är en värdefull investering har man kunnat konstatera och bevisa länge. Förutom ökad kreativitet och motivation stärks även företagets Employer Branding vilket skapar lojala kollegor och lockar till sig nya potentiella talanger. Att åka iväg till en ny plats öppnar upp för ett helt nytt sammanhang och bidrar till ökat engagemang, kreativitet och gemenskap.

Därmed har det blivit allt vanligare att man adderar det lilla extra till sina personalfester, konferenser och kickoffer. De senaste 3 åren har Life Event noterat en tydlig förflyttning från en lokalt baserad konferens eller kickoff mot ett alltmer frekvent önskemål om att åka utomlands eller till en annan ort i Sverige. Från 29% år 2012 var det hela 52% av eventen som hölls utomlands eller på annan ort i Sverige år 2015.
Här följer en lista på 10 destinationer som varit absolut mest populära för konferenser, kickoffer och belöningsresor de senaste tre åren: (Baserat på förfrågningar från Life Events kunder)

Sverige:

Stockholms skärgård: Alla härliga öar runt om i Stockholms vackra skärgård lockar allt fler av våra kunder. Dels är det lättillgängligt, men det går även att kombinera med ett äventyr i form av ribb eller en mysig skärgårdsbåt. 

Gotland: Gotland har gjort en stor satsning på att välkomna grupper i olika storlekar och nu finns även ett brett utbud av fina konferenslokaler och roliga aktiviteter. 35 minuter med flyg är också mycket tacksamt! En uppstickare de senaste åren helt enkelt.

Åre: Fantastiska Åre blir bara bättre och bättre för varje år. Här har vi haft grupper från 6 personer upp till 600 och det finns verkligen något för precis alla. Såväl vintertid som sommartid är detta en av våra mest efterfrågade destinationer i Sverige.Europa:

Kitzbühel, Österrike – Life Events pärla i Alperna. Orten passar perfekt för grupper tack vare sin korta transfertid, sin vana med stora grupper samt sina förmånliga priser.

Cannes, Frankrike – Med flera avgångar till Nice varje dag så är Cannes ett tacksamt resmål om man vill kombinera solsäkra dagar med ett brett utbud av äventyr. Tack vare det stora utbudet finns det verkligen ett bra koncept för varje budget.

Hvar, Kroatien – En liten och charmig ö som dessutom kan ta emot stora grupper och erbjuda fantastisk service. Perfekt om man vill se till att hålla ihop gruppen.

Grekland – Det är svårt att utse en vinnare av Grekland många populära öar. Flera grupper har de senaste åren lockats av de glödande solnedgångarna, den goda maten och den härliga stämningen runt om i Grekland.

Island – Allt fler vill uppleva äventyrets ö tillsammans med sina kollegor. Fördelaktiga priser och oslagbar natur i kombination med riktigt bra mat och festligt uteliv.

Mallorca – Ön har verkligen fått ett rejält upplyft och gått från att vara en renodlad partydestination till att locka företag med sitt stora utbud av konferensmöjligheter, äventyr och god mat.

Dubai – Ett säkert kort för att få sol och värme året om! Dessutom finns det perfekta flygförbindelser för att åka dit över en långhelg på konferens, kickoff eller en incentiveresa.