Sol, vind och vatten, höga berg och djupa hav. Det måste helt enkelt ha varit Kapstaden som Ted Gärdestad sjöng så drömskt om. Mitt i detta paradis bland solkyssta surfare, storslagna natur och laddad kultur har Life Event öppnat ett tillfälligt kontor. Under våren har vår projektledare Zandra Engman haft den förtrollande Kapstaden som sin arbetsplats.

Vi passade på att ställa några frågor till Zandra.

 

  • Varför är Kapstaden en så bra eventstad?

Kapstaden är verkligen kontrasternas storstad, du kan skaffa dig otroligt många intryck på en dag. Hav möter berg, modernt möter historiskt och det enkla möter det lyxiga. Det är en cocktail av valmöjligheter för att skapa de perfekta eventen. Det är helt enkelt en stad som har något att erbjuda alla och dessutom får du väldigt mycket för pengarna.

Många lyfter framförallt alla de fantastiska restaurangerna & vingårdarna i världsklass. Advokadon smakar som smör, kniven smälter genom köttbiten och skaldjuren är helt nyfångade. Samtidigt finns det många moderna hotell & konferensanläggningar, spännande och utmanande aktiviteter kombinerat med rik historia och kultur. Dessutom är det samma tidszon, bara en timmas skillnad under svensk vinter vilket är helt perfekt.

 

  • Med tanke på diskussionerna kring vårt fördärvade klimat, hur motiverar ni ett popup-office i Kapstaden?

Kanske kan det uppfattas som att vi helt saknar miljötänk när vi väljer att placera oss på andra sidan ekvatorn under en period. Men anledningen var faktiskt att minska vårt flängande världen över. Kapstaden är en av de destinationer som varit mest populär de senaste åren. Vi har många förfrågningar och sällskap här. Med en person på plats minskar vi helt enkelt på onödiga resor fram och tillbaka. Jag får dessutom en bättre relation med samarbetspartners på plats och kan på så sätt erbjuda kvalitativa upplevelser till mina kunder. Kapstaden har blivit mitt andra hem och jag inser nu mer än någonsin hur viktig turismen är för staden. Man kan dessutom miljökompensera på olika sätt vilket blivit allt vanligare bland mina kunder.

 

  • 9 saker du absolut inte får missa i Kapstaden

 Sunset drink
En drink i solnedgången på The Lawn, Round House. Fantastisk utsikt och härlig atmosfär. Efter varje instagramstory från detta ställe hamnar det ofta på mina följares bucketlist!

Hiking
Ta Kasteelpoort upp för Table Moutain, ta en bild från klippan som sticker ut, Fortsätt över berget och du kommer hitta en strand på toppen. Fortsätt sedan över bergen ner för Skeleton Gorge (ser ut som en afrikansk djungel med vattenfall) och sluta sedan upp i den botaniska trädgården Kirstenbouch.

Tisdagsmiddag på Asoka
Här får du en jazzkväll med fantastisk mat och riktigt skön vibe. Vill du inte att kvällen ska ta slut ställer du dig i baren, beställer en pink GT och njuter av alla härliga människor. När du ändå håller på kan du passa på att krama Sydafrikas kanske bästa Keyboardist Jason Reolon och hälsa från mig så lovar jag att han bjuder på en drink!

Festival
Det finns så otroligt många vackra venues i detta land och att få uppleva en festival i en av deras citrusland är bara ett måste. Rosenbuskar, citroner, solnedgång, krispigt vin, hög musik, dansade människor; det blir inte bättre än så!

Pingvinerna på Boulders Beach följt av er vinlunch på Harbour House

Många turister tar sig till Boulders beach för att se pingviner, men alla vet inte om vad som gömmer sig bortom den vanliga turistbryggan. Fortsätter man finns nämligen en strand där man får hänga sida vid sida med pingvinerna. Då slipper du trängas eller stå på andra sidan staketet. Avsluta med en vinlunch på Harbour house. En vacker fiskrestaurang med otrolig utsikt som ofta spelar livemusik mot eftermiddagen.

Vineyard-hopping
Åk till en av de tusen vingårdar som finns här i Stellenbosch eller Franschhoek.  Delaire Graff är en av mina personliga favoriter tack vare den fantastiska utsikten, men det finns oändligt många bra vingårdar. Jag skulle bo ute i vinlandet och sedan hoppa mellan vingårdarna. En somelier med 5 olika viner kanske kostar ca 120 kr pp .

First Thursday party
Första torsdagen på månaden är det fest i stan. Stadens gallerier, affärer och barer har öppet extra länge och det är en enda stor folkfest. Musik, dans och härlig stämning.

Planet Xancara

Mitt absolut största WOW är Planet Xancara 2,5 timme utanför Kapstaden. Det är en så kallad ”glamping” mitt ute i ingenstans där ca 12 personer får plats åt gången. Man kan antigen hyra stället exklusivt eller åka med sin partner eller kompis. Här väntar en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga, fantastiska tält med riktiga sängar, och en härlig pool. Det är alltid intressanta människor från världens alla hörn som möts i denna häftiga miljö och delar måltider tillsammans.

Safari 

Har du möjlighet tycker jag absolut att du ska avsätta tid för safari. Att sitta i en öppen jeep som kör genom savannen under solnedgången, med iskall drink i en kopparmugg och se elefanter korsa vägen är en obeskrivlig känsla. Då rekommenderar jag att ni hyr en bil och köra till Sanbona. Det ligger några timmar bort men med en övernattning eller två är det värt all tid.

 

  • Vad tar du med dig från din tid i Kapstaden?

Kapstaden bjuder på en energi som är svårslagen. Det är sådana otroliga kontraster här och man får viktiga perspektiv på livet. Det är ett annat tempo och folk lever verkligen i nuet.